Spirit bouwt twee windmolenparken in Gent

14/05/07 Deze ochtend heeft spirit symbolisch twee windmolenparken in Gent gebouwd. Er werden 2000 windmolentjes geplaatst in het Zuidpark en op de rotonde aan De Sterre. Met deze actie onderstreept spirit haar pleidooi voor investeringen in alternatieve energiebronnen.

Het onderzoek naar hernieuwbare energie staat in Vlaanderen nog in de kinderschoenen. Vandaag wordt een veelvoud van de investeringen in hernieuwbare energie besteed aan onderzoek naar kernenergie. Dat onevenwicht moet dringend worden rechtgezet. Kernenergie is immers geen alternatief voor de vervuilende centrales op steenkool.

 “We willen stoppen met kernenergie omdat we gewoon geen oplossing hebben voor het kernafval. Het is onverantwoord om onze kinderen en kleinkinderen ermee op te zadelen. Een vijfde van de Europese energie moet daarom tegen 2020 uit hernieuwbare energiebronnen komen. Twijfel zaaien over de kernuitstap is nefast voor de investeringszekerheid die nodig is om dit aandeel aan hernieuwbare energie te behalen. Voor spirit is de volgende stap in de kernenergie dus de uitstap,” zegt volksvertegenwoordiger Annelies Storms.

Maar we hoeven niet te wachten op nieuwe technologieën: met de beschikbare energiebronnen als wind- en zonne-energie kunnen we binnen enkele jaren de Kyotonormen halen, als we tenminste voldoende investeren in windmolenparken en zonnepanelen.

Terug